Zéér geachte lezer,

Allereerst wil ik graag mijn excuses aan bieden voor deze ietwat onpersoonlijke aanhef, maar drastische tijden vragen om stevige maatregelen. Inderdaad, de tijd waar we nu in verkeren zie ik als drastisch. Het is toch heel wat als een sollicitatiebrief geen nette aanhef meer kan hebben. Maar aangezien U en Uw voornaamwoorden mij onbekend zijn, ga ik met tegenzin voor het universele ‘lezer’. Ik heb vernomen dat dit de propere werkwijze is tegenwoordig. Wel hoop ik dat U hierover heen kan (en ook wilt) lezen, of in het meest gunstige geval Uw eigen aanhef daar wilt invullen. Ik ben U alvast erg dankbaar.

Daarnaast wil ik ook alvast dit moment aangrijpen om U te vragen deze brief met een open blik te lezen. Ik ben mij bewust van het feit dat U op goede voet staat met mijn vorige werkgever, en dat deze verschillende niet flatterende verhalen over mij heeft verspreidt. Zo is mij al ter oren gekomen dat hij mij lui en onbekwaam noemt. Hoewel ik hem natuurlijk niet in een kwaad daglicht wil stellen, zijn ze geheel niet kenmerken voor mijn karakter en berust het overgrote deel op een verkeerde inschatting van zijn kant. In deze brief zal ik U van het tegendeel overtuigen! Daarnaast, is het immers niet zo dat iedereen een tweede kans verdient?

Dan wil ik nu graag van deze gelegenheid gebruik maken om mijn interesse in de functie ‘Senior Developer voor online bankieren app Triodos’ kenbaar te maken. In deze brief hoop ik U te overtuigen van mijn kennis, werkethiek en karakter. Ik ga er dan ook vanuit U binnenkort ontmoeten en dit mondeling toe te lichten.

Allereerst mijn kennis: die is meer dan in orde. In 1995 ben ik aan het Regio College Gravenlanden afgestudeerd, met als richting Werken met het Internet. Hier kwamen onder andere de programmeertalen Ruby en Visual Basic aan bod. Ook kenmerkte 1995 zich als het begin van de opkomst van Java en PHP, maar helaas kwamen deze niet aan bod in de opleiding. Dit was een grove fout naar mijn mening, maar wees gerust: deze heb ik toentertijd ook al kenbaar gemaakt. Ik prijs mijzelf namelijk ook om mijn vermogen om mijzelf gehoord te maken.

Maar genoeg daarover. Na mijn opleiding heb ik nog een zes-weekse cursus Java gevolgd. Echter schortte het hier bij de instructeur aan de nodige kennis, en ben ik na drie dagen gestopt. Ik ben begonnen als ‘Medewerker magazijn’ bij de welbekende blauwe supermarkt, en hier heb ik enkele jaren gewerkt. Hier was ik verantwoordelijk voor het uitpakken van de bestelde goederen, en deze op juist op de kar leggen zodat ze spoedig de winkel in gereden konden worden. Het ordenen en sorteren lag mij erg goed, en ik ben zelfs eenmaal ‘magazijnwerknemer van de maand’ geweest, waarbij ik vooral geprezen werd over mijn snelheid en stapelkunsten. Tetris heeft mij altijd al erg goed gelegen en om even terug te komen op de verhalen van meneer X: als ik lui zou zijn geweest, waarom zou iemand mij dan prijzen om mijn snelheid? Verdere werkervaring heb ik opgedaan bij onder andere de lokale sportvereniging ‘de briesende bal’ als bar- en klusjesman én heb ik hun website opgezet. Deze is echter uit de lucht. Hierna ik aan de slag ben gegaan bij meerdere bedrijven en hun web applicaties. In mijn CV kunt U de specifieke bedrijven vinden.

Laten we doorgaan naar het volgende onderwerp: werkethiek. Ook hierbij zult U geen mankementen vinden. Ik ben namelijk graag op de werkvloer, maar geniet ook erg van de thuiswerkdagen. Een goede privé-werk balans doet wonderen, zeg ik maar. Ik zal het maar alvast aangeven, ik werk het liefst 3 dagen per week thuis. Ook het huishouden moet blijven draaien natuurlijk. Daarnaast ben ik op zoek naar een parttime positie, van maximaal 32 uur per week. Ik neem aan dat dit geen probleem is. Natuurlijk zal ik ervoor zorgen dan de apps 24/7 blijven draaien! Getuigt dit soms van luiheid of onkunde?

En als laatste wilde ik nog mijn karakter benoemen. Zoals ik al eerder aangaf ben ik erg goed in het geven van mijn mening, en ik doe dit dan ook graag op de werkvloer. U zult bij mij niet achteraf pas horen wat ik er eigenlijk van vind! Ik heb de afgelopen jaren gemerkt hoe belangrijk dit eigenlijk is, en hoe vervelend het kan zijn als een team zich niet laat horen. Helaas komt dit, in mijn optiek natuurlijk, nog te vaak voor. Ook in bedrijven waar men niet zit te wachten op tegengas, zoals ik maar al te vaak gemerkt heb. Maar U kunt erop vertrouwen dat dit bij mij geen issue zal zijn! Ik zet mij graag in voor het team, en voor een duidelijke en eerlijke werksfeer. ‘Alles moet gezegd kunnen worden’ is dan ook mijn motto. Verder ben ik graag omringt door de beste collega’s die er te vinden zijn, en maak ik hierbij geen onderscheid is ras of geslacht. Zo werk ik graag met vrouwelijke collega’s. Die bieden toch iets extra’s aan de werkvloer, een zekere warmte die vooral goed te merken is buiten het werkpakket om. Bijvoorbeeld hoe ze goed de behoeftes van de gebruikers aanvoelen, of hoe ze graag voor iedereen koffie meenemen. Noem het iets moederlijks. Maar, ik ben de laatste zijn die zal beweren dat vrouwen niet kunnen programmeren! Als U dat maar weet.

Heb ik U overtuigt van mijn kennis, ervaring én het feit dat ik een goede toevoegen aan een team, en zo ook het Uwe, zal zijn? Daar ga ik vanuit. Ik verneem graag van U wanneer U tijd heeft voor een persoonlijk gesprek waarbij we de details van mijn dienstverband zullen bespreken. Ikzelf ben volgende maand de gehele maand op werk-visite bij mijn broer in Zwitserland, die daar een hotel runt. Hier zal ik hem helpen met zijn website, dus zodra ik bij U in dienst zal treden is mijn werkervaring alweer uitgebreid. Zoals ik al zei, luiheid zit niet in mijn karakter.

Ik verneem graag wanneer ik langs kan komen.


Hoogachtend,
Haaze Peters